Pasztet Aguni słonecznikowo-grzybowy

Pasztet z samych roślinnych komponentów

chlebPasztetPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.51 z 179 głosów)

Składniki:

  • szklanka prażonych na patelni pestek ze słonecznika lub dyni.
  • szklanka pokrojonych i podsmażonych na oliwie( z dodatkiem sosu sojowego) grzybów u mnie pieczarka portobello (może być shitake,oyster ).
  • 1-2 ząbki czosnku.
  • 1/4 cebuli grilowanej.
  • 1/4cebuli surowej.
  • około 5-6 łyżek oliwy z oliwek ( najlepiej dobrej jakości).
  • sól.
  • pieprz .
  • świeży tymianek .

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Prażone pestki zmielić w młynku lub blenderem .Wrzucamy wszystkie sładniki do robota kuchennego i miksujemy na gładką masę.Pasta najlepiej smakuje z dobrym chlebem na zakwasie , pomidorem lub ogórkiem i kiełkami.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy