Paszteciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem

Można jeść na zimno i na ciepło.

dodany przez: Pepperoni

Przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 193 głosów)


Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • twardy ser no parmezan
  • 20 dag szpinaku mrożonego
  • żółtko z jednego jaja
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki przygotowania:

  • 1) Przeciskamy czosnek przez praskę . Rozmrożony szpinak wrzucamy na patelnię i podsmażamy. Dodajemy czosnek. Tak długo smażymy aż zniknie woda wydzielona ze szpinaku.
  • 2) Rozwijamy schłodzony płat ciasta. Tniemy go na 8 części. Na każdy kawałek kładziemy szpinak i posypujemy startym serem. Zamykamy go tak jak pieroga i boki ściskamy palcem. Można poprawić boki widelcem. Na koniec smarujemy górę żółtkiem.
  • 3) Na rozłożony na blasze papier układamy paszteciki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 15 min. Nie otwieraj od razu piekarnika żeby nie opadło ciasto
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy