Pasta z zielonego groszku z miętą na kanapki

Pasta z zielonego groszku z miętą to idealny dodatek do kanapek. Dzięki warzywom strączkowym zawiera w sobie dużo białka cennego szczególnie dla wegan.

dodany przez: marlenas

kanapki pasta warzywna

Ocena:

(średnia 4.47 z 188 głosów)


Składniki:

  • 2 puszki zielonego groszku
    ½ łyżeczki soli
    ½ łyżeczki pieprzu
    1 łyżka sezamu
    1 łyżka nasion chia
    1 łyżka siemienia lnianego
    sok z ½ cytryny
    garść liści mięty
    1 cebula pokrojona w kostkę i zeszklona na oliwie

Rodzaj diety:

Kroki przygotowania:

  • Zblenduj sezam, siemię lniane i chia. Dodaj groszek, cebulkę, miętę, przyprawy i oliwę i ponownie zblenduj całość na gładką pastę.

    Najlepiej smakuje rozsmarowana na świeżym pieczywie. Przepis na domowy chleb na zakwasie znajdziesz tutaj.

     

     

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy