Pasta z wędzonej makreli

Przepis, który już od paru pokoleń smakuje mojej rodzinie:)

Czas przygotowania:
20 min.
Ocena:

(średnia 4.41 z 199 głosów)

Składniki:

  • 1 wędzona makrela (im większa tym lepiej)
  • 250 gr. margaryny Palmy

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Makrelę otworzyć, wyjąć ości i skórę. Pokruszone kawałki makreli dać do miski i rozgnieść widelcem. Rozgniatać tak długo aż będzie papka. Jeżeli pojawią się ości proszę wyciągnąć! Do masy rybnej dodać kawałkami Palmę i rozprowadzić widelcem, tak długo, aż nie będzie żadnych grudek z margaryny. Masa musi być jednolita. Wstawić do lodówki. Na następny dzień będzie smakować najlepiej z świeżą bułeczką:)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: