Pasta z tuńczyka na kanapki

szybko i smacznie

Dodany przez:

Pasta z tuńczyka na kanapki

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • tuńczyk w sosie własnym w kawałkach 2 puszki
  • jajka 3 szt
  • kukurydza 1 puszka
  • majonez 3-4 łyżki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Tuńczyka odsączmay na sitku, najlepiej 15-20 minut przed robieniem sałatki. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę. Mieszmy tuńczyka, jajka, kukurydzę, dokładamy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  2. Możemy dodać jeszcze 2-3 ogórki kiszone pokrojone w małą kosteczkę - niestety mi nie chciało się specjalnie po nie biec do sklepu ale bez ogórków tez jest pyszna pasta :)
Śniadanie ryby jajka przekąska kolacja tuńczyk kukurydza
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze