Pasta z makreli z białym serem i ogórkiem

Doskonała pasta na śniadanie i kolację, dla całej rodziny.

ryba

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 161 głosów)

Składniki:

  • 1 duża lub 2 mniejsze makrele wędzone
  • 1 duża cebula cukrowa
  • 2-3 kiszone ogórki
  • 15 dag białego sera
  • 2 -3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Makrele obrać ze skóry, wyjąć ości i pokroic na kawałki, przełożyc do salaterki. Dodać pokrojoną drobno cebulę, pokrojonego w kosteczkę ogórka i rozgnieciony widelcem biały ser.
  • Wszystko dokładnie wymieszać, doprawic solą, pieprzem i majonezem.Odstawić na godz do lodówki.
  • Podawać z chlebem posmarowanym świeżym masłem.
  • Doskonała pasta na śniadania i kolacje dla całej rodzinki.
  • Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy