Pasta z Makreli II wg Potok

Pyszna pasta z makreli.

Dodany przez:

Pasta z Makreli II wg Potok

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 1 mała cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 garści rukoli
  • 4 garści roszponki
  • 4 łyżki musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 opakoanie serka homogenizowanego naturalnego (śmietankowego)
  • 1 łyzka oliwy z oliwek
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

  1. Najbardziej czasochłonny etap : pozbawienie makreli drobnych ości.
  2. Wymieszać makrelę z rukolą, roszponką, pokrojoną drobno cebulą i przecisniętym przez praskę czosnkiem.
  3. Dodać serek homo, musztardę, majonez i przyprawy a także oliwe z oliwek.
  4. Wymieszać wszystkie składniki ze sobą.
  5. Podawać z chlebem.
Śniadanie ryby przekąska kolacja pasta rybna roszponka musztarda rukola pasta z makreli
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze