Pasta z Makreli II wg Potok

Pyszna pasta z makreli.

pasta rybnaPrzekąski

Czas przygotowania:
35 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 188 głosów)

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
  • 1 mała cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 garści rukoli
  • 4 garści roszponki
  • 4 łyżki musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 opakoanie serka homogenizowanego naturalnego (śmietankowego)
  • 1 łyzka oliwy z oliwek
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Najbardziej czasochłonny etap : pozbawienie makreli drobnych ości.
  • Wymieszać makrelę z rukolą, roszponką, pokrojoną drobno cebulą i przecisniętym przez praskę czosnkiem.
  • Dodać serek homo, musztardę, majonez i przyprawy a także oliwe z oliwek.
  • Wymieszać wszystkie składniki ze sobą.
  • Podawać z chlebem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy