REKLAMA

Pasta z boczkiem i mascarpone

Jest to troche inna wersja carbonary którą uwielbiam.

dodany przez: Madleine madleine

Sosy dania z makaronem carbonara

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.41 z 143 głosów)


Składniki:

  • - 200 g makaronu
  • - 150 g serka mascarpone
  • - 125 g boczku
  • - 1/2 lyzki oliwy z oliwek
  • - 1 lyzeczka masla
  • - 2 lyzki posiekanej natki pietruszki
  • - pieprz i (opcjonalnie) sol, do smaku

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Na duzej patelni rozgrzac olej i maslo, podsmazyc boczek przez 5 minut, az zrobi sie zlocisty i chrupiacy, mieszajac od czasu do czasu. Dodac mascarpone, wymieszac i gotowac kolejne 2 minuty. Doprawic do smaku , zdjac z ognia.
  • Makaron ugotowac al dente, odcedzic i wlozyc z powrotem do garnka. Pomieszać sosem z mascarpone, dodac natke , dokladnie wymieszac i podawac natychmiast.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy