Pasta Twarogowo-Sardynkowa wg Potok

Pyszny twarożek rybny !

Dodany przez:

Pasta Twarogowo-Sardynkowa wg Potok

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 250 g twarogu wiejskiego
  • pół szklanki śmietany 22%
  • 1 puszka sardynek w sosie pomidorowym
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki hot chili powder
  • 1/4 cebuli
  • oregano
  • pieprz czarny
  • sól

Przygotowanie

  1. Twaróg urobić ze śmietaną za pomoca widelca.
  2. Dodać sardynki i przyprawy i wymieszać.
  3. Dodać spraswany czosnek i pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
  4. Dodać koncentrat pomidorowy.
Śniadanie ryby przekąska kolacja pasta rybna pasta sardynkowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze