Pasta Twarogowo-Sardynkowa wg Potok

Pyszny twarożek rybny !

pasta rybnaPrzekąski

Czas przygotowania:
5 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 197 głosów)

Składniki:

  • 250 g twarogu wiejskiego
  • pół szklanki śmietany 22%
  • 1 puszka sardynek w sosie pomidorowym
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki hot chili powder
  • 1/4 cebuli
  • oregano
  • pieprz czarny
  • sól

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Twaróg urobić ze śmietaną za pomoca widelca.
  • Dodać sardynki i przyprawy i wymieszać.
  • Dodać spraswany czosnek i pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
  • Dodać koncentrat pomidorowy.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy