Pasta Tuńczykowo-Kaparowa

Pyszna i szybka do przyrządzenia pasta !

pasta z tuńczykaPrzekąski

Czas przygotowania:
5 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 197 głosów)

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 garści kaparków w occie winnym
  • 10 zielonych oliwek
  • majonez
  • szczypiorek
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Tuńczyka w oleju wymieszać dokładnie z odrobiną oliwy z oliwek i dwiema łyżkami majonezu. Kaparki i oliwki poszatkować drobno, czosnek przecisnąć przez praskę, szczypiorek pokroic drobno i wyszystko połączyc razem z tuńczykiem az powstanie pasta.
  • Podawać z grzankami i oliwkami.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy