Pasta śledziowa

Ocena:

4.47 (197)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Smaczna pasta na kanapki

Składniki:

  • 1 cebulka ze szczypiorkiem
  • 2 ogóreczki konserwowe
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego lub śmietany
  • 100 g śledzi
  • Pieprz

Pasta śledziowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulkę ze szczypiorkiem umyć, osuszyć, pokroić drobno. Wsypać do miseczki.
  • Ogórki osączyć z zalewy, pokroić w drobną kosteczkę. Wsypać do szczypiorku.
  • Dodać majonez i jogurt, wymieszać, doprawić pieprzem.
  • Śledzie osuszyć, pokroić w drobną kosteczkę. Wymieszać z resztą składników. Schować na kilka godzin do lodówki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne