Pasta śledziowa

Smaczna pasta na kanapki

dodany przez: Alex_M alex_m

sałatki pasty

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 197 głosów)

Składniki:

  • 1 cebulka ze szczypiorkiem
  • 2 ogóreczki konserwowe
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego lub śmietany
  • 100 g śledzi
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Sposób podania:

  • na zimno

Pasta śledziowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulkę ze szczypiorkiem umyć, osuszyć, pokroić drobno. Wsypać do miseczki.
  • Ogórki osączyć z zalewy, pokroić w drobną kosteczkę. Wsypać do szczypiorku.
  • Dodać majonez i jogurt, wymieszać, doprawić pieprzem.
  • Śledzie osuszyć, pokroić w drobną kosteczkę. Wymieszać z resztą składników. Schować na kilka godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy

Główne składniki: