Pasta pieczarkowa

Smaczna zarówno z krakersami jak i do faszerowania jajek.

SałatkiPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.52 z 180 głosów)

Składniki:

  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka Mascarpone
  • 4 białka z jajek ugotowanych na twardo
  • Pieprz ziołowy i kolorowy
  • Sól

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzane masełko z odrobiną oleju, usmażyć do odparowania płynu.
  • Pod koniec dodać Mascarpone i doprawić pieprzem ziołowym, kolorowym i solą.
  • Po wystudzeniu dodać białka i zmiksować podręcznym blenderem
  • Pasta jest bardzo smaczna zarówno z krakersami jak i do faszerowania jajek.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy