Pasta pieczarkowa z kolorową papryką

Ta kolorowa, aromatyczna pasta wspaniale sprawdzi się nie tylko podczas śniadania, ale także jako dodatek do potraw z grilla.

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 163 głosów)

Składniki:

  • cebula 2 średnie szt.
  • olej 2 łyżki
  • pieczarki świeże 200g
  • jajka 3 szt.
  • sól, pieprz do smaku
  • majonez 1 łyżka
  • kolorowa świeża papryka 1 ½ szt
  • Chleb Bawarski 1 bochenek

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na oleju na jasnozłoty kolor.
  • Osobno, na rozgrzanym oleju podsmażamy pieczarki pokrojone w cząstki.
  • Jajka gotujemy na twardo.
  • Gdy wszystkie składniki ostygną, mielimy je w maszynce do mięsa. Dodajemy przyprawy, majonez i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Całość dokładnie mieszamy.
  • Pieczywo smarujemy pastą i dekorujemy cząstkami papryki.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy