Pasta pieczarkowa z kiełkami

Przygotowanie: 15 minut Porcja: 75 kcal Składniki na 4 porcje

pasty do chlebaPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
75.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.39 z 182 głosów)

Składniki:

  • 25 dag pieczarek
  • łyżka majonezu zwykłego albo jogurtowego
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki mieszanki kiełków
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Pieczarki obrać, nóżki usunąć, kapelusze posiekać. Dodać majonez, kilka kropli soku z cytryny, kiełki. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
  • Pastą smarować chrupkie pełnoziarniste pieczywo lub grahamki.

Kalorie: 75.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy