Pasta z boczkiem i mascarpone

Ocena:

4.39 (146)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Jest to troche inna wersja carbonary którą uwielbiam.

Składniki:

  • - 200 g makaronu
  • - 150 g serka mascarpone
  • - 125 g boczku
  • - 1/2 lyzki oliwy z oliwek
  • - 1 lyzeczka masla
  • - 2 lyzki posiekanej natki pietruszki
  • - pieprz i (opcjonalnie) sol, do smaku

Pasta z boczkiem i mascarpone - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na duzej patelni rozgrzac olej i maslo, podsmazyc boczek przez 5 minut, az zrobi sie zlocisty i chrupiacy, mieszajac od czasu do czasu. Dodac mascarpone, wymieszac i gotowac kolejne 2 minuty. Doprawic do smaku , zdjac z ognia.
  • Makaron ugotowac al dente, odcedzic i wlozyc z powrotem do garnka. Pomieszać sosem z mascarpone, dodac natke , dokladnie wymieszac i podawac natychmiast.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne