Pasta pieczarkowa z boczkiem

Wspaniały pomysł na śniadaniową pastę do kanapek. Połączenie pieczarek z boczkiem jest wyjątkowo pyszne!

Pasty

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 145 głosów)

Składniki:

  • cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 20 dag brązowych pieczarek
  • po 20 dag boczku wędzonego surowego i parzonego
  • suszony borowik, zmielony na proszek
  • sól, pieprz, mielona papryka

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Obraną cebulę, czosnek i pieczarki przepuszczamy przez maszynkę razem z pokrojonym boczkiem. Masę dokładnie mieszamy, przyprawiamy borowikiem i przyprawami, przekładamy na patelnię, dusimy pod przykryciem, na małym ogniu, ok. 1 godz., po czym – kiedy jest jeszcze bardzo ciepła – ponownie mielimy.
  • Przekładamy do garnuszka, uklepujemy; kiedy wystygnie, wstawiamy do lodówki.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 9/2017

Porady

Zobacz też: tarta z boczkiem glazurowanym

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy