Pasta łososiowa

Pasta z łososia podawana na krakersach idealna na imprezę i nie tylko.

PastyPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.49 z 193 głosów)

Składniki:

  • opakowanie łososia sałatkowego
  • 2 średnie cebule czerwone
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka kropel soku z cytryny
  • pieprz czerwony
  • 2-3 łyżki majonezu
  • opakowanie krakersów

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • 1. Łososia i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, przełożyć go do miski.
  • 2. Skropić rybę sokiem z cytryny, dodać majonez, posiekany czosnek (lub wyciśnięty przez praskę). Całość przyprawić do smaku czerwonym pieprzem. Wymieszać i odstawić do lodówki na ok 20 minut.
  • 3. Pastę nakładać na krakersy.
  • Smacznego.
  • Przekąska świetnie się nadaje do podania na imprezach.
  • * Do pasty można jeszcze drobno pokroić suszone pomidory.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy