Pasta łososiowa

Pasta z łososia podawana na krakersach idealna na imprezę i nie tylko.

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • opakowanie łososia sałatkowego
  • 2 średnie cebule czerwone
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka kropel soku z cytryny
  • pieprz czerwony
  • 2-3 łyżki majonezu
  • opakowanie krakersów

Przygotowanie

  1. 1. Łososia i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, przełożyć go do miski.
  2. 2. Skropić rybę sokiem z cytryny, dodać majonez, posiekany czosnek (lub wyciśnięty przez praskę). Całość przyprawić do smaku czerwonym pieprzem. Wymieszać i odstawić do lodówki na ok 20 minut.
  3. 3. Pastę nakładać na krakersy.
  4. Smacznego.
  5. Przekąska świetnie się nadaje do podania na imprezach.
  6. * Do pasty można jeszcze drobno pokroić suszone pomidory.
ryby przekąska pasta łosoś
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze