Pasta jajeczno-serowa

Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 205 kcal
Składniki na 4 porcje

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

jajka na twardo pasty przekąski

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
205 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 151 głosów)

Składniki:

  • 4 jajka na twardo
  • 5 dag ostrego sera
  • łyżka drobno pokruszonych orzechów włoskich
  • łyżka majonezu
  • łyżka śmietany
  • 1/2 łyżki musztardy
  • łyżka posiekanego koperku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Pasta jajeczno-serowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajka obrać, rozgnieść widelcem. Dodać starty ser, majonez, śmietanę oraz musztardę. Dobrze doprawić solą i pieprzem. Starannie wymieszać.
  • Dodać orzechy, koperek, jeszcze raz wymieszać.
  • Pastą smarować kromki pumpernikla.

Kalorie: 205


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy