Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pyszne i szybkie śniadanko

pasta jajecznaPrzekąski

Czas przygotowania:
25 min.
Ocena:

(średnia 4.47 z 172 głosów)

Składniki:

  • 6-8 jajek (w zasadzie to dowolna ilość w zależności od potrzeb)
  • pęczek szczypiorku
  • 2-3 łyżeczki musztardy
  • 2-3 łyżeczki majonezu
  • sól
  • pieprz

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka ugotuj na twardo. Zetrzyj je na drobnej tarce do jarzyn lub drobniutko posiekaj. Dodaj drobno posiekany szczypiorek, musztardę, majonez, sól i pieprz, można dodać 2-3 szczypty słodkiej lub ostrej papryki - dodając przyprawy, musztardę i majonez uwzględnij ilość jajek. Dokładnie wszystko wymieszaj aż powstanie jednolita masa. Podaj kromki chleba lub bułeczki posmarowane pastą. Można na wierzch położyć plasterki pomidora. Smacznego
  • Do pasty można dodać np. drobno posiekane lub starte ogórki konserwowe i paprykę lub ogórki konserwowe i tuńczyka

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy