Pasta camembertowa z żurawiną

Przepis na pastę camembertową z żurawiną

SosyPastyPrzekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 186 głosów)

Składniki:

  • 45 dag camemberta lub brie
  • 15 dag masła
  • 10 dag kremowego serka śmietankowego
  • 2–3 łyżki żurawiny ze słoika
  • 2–3 łyżki suszonej żurawiny
  • 2–3 łyżki żurawinowej Finlandii
  • sól
  • szczypta mielonego czerwonego pieprzu

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Camembert lub brie
  • masło i serek śmietankowy ogrzewamy do temperatury pokojowej. Wrzucamy do jednej miski i miksujemy na puszysty mus. Dodajemy oba rodzaje żurawiny
  • alkohol
  • przyprawiamy do smaku solą i czerwonym
  • pieprzem. przekładamy do czystego naczynia
  • koniecznie schładzamy.
  • Żurawiny można zamienić na dobrej jakości dżem lub galaretkę z czarnej porzeczki. W sezonie warto skorzystać ze świeżych owoców czarnej i czerwonej porzeczki albo gruszek.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy