Wegańska pascha wielkanocna z migdałów bez jajek i laktozy

Ocena:

4.45 (192)

Przepis na wegańską paschę to świetna alternatywa dla wegan. Tradycyjne wielkanocne danie w roślinnej wersji posmakuje nie tylko roślinożercom!

Składniki:

  • 2 szklanki zmielonych migdałów
    1 szklanka śmietanki kokosowej (gęsta część mleka kokosowego)
    3 łyżki syropu z agawy
    1 łyżka tahini
    1/2 łyżeczki suszonej wanilii
    opcjonalnie: garść orzechów włoskich

  • garść suszonej żurawiny
  • garść orzechów laskowych i garść rodzynek

Wegańska pascha wielkanocna z migdałów bez jajek i laktozy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Migdały blendujemy ze śmietanką kokosową

  • wanilią
  • syropem i tahini. Dodajemy bakalie. Miskę wykładamy gazą i przekładamy do niej naszą paschę. Wstawiamy na noc do lodówki. Przed podaniem przekładamy paschę na talerz i zdejmujemy gazę.

Porady

Sprawdź też nasz poradnik: pascha wielkanocna na 6 sposobów!

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne