parzenie herbaty

parzenie herbaty luzem

Desery

Czas przygotowania:
9 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.49 z 201 głosów)

Składniki:

  • woda,herbata,cukier, ciepło, towarzystwo

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • 1-paczka dowolnej, czarnej, liściastej herbaty,(nie śmieci z rampy)
  • 2- minimum półtora litra wody doprowadzonej do wrzenia w czajniku.
  • 3-zalewamy w naczyniu , najlepiej ceramicznym ,,czajniczek,, całość wsypanej paczki(można podzielić na części w zależności od posiadanego naczynia).
  • 4-odstawiamy naczynie-czajniczek na podgrzewacz lub bok gorącej płyty na kuchni.
  • 5-dodajemy kostkę cukru do zaparzonej esensji i czekamy aż listki herbaty się wyprostują.
  • 6.nalewamy zaparzoną herbatę do małych filiżanek lub szklanek i dopełniamy goracą wodą.
  • 7.słodzimy miodem, konfiturami lub cukrem, mozna też dodać,,ducha,, w %.
  • rozkoszy życzę%
  • P.S. pić w towarzystwie- min dwie osoby.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: