Naleśniki francuskie

Ocena:

4.48 (175)

  • 30 min.
  • dla 3 osób
Pyszne naleśniki

Składniki:

  • 200 g szynki (wieprzowej lub drobiowej – wg uznania)
  • 200 g sera żółtego
  • 150 g pieczarek
  • Pół główki brokuła
  • Zioła prowansalskie
  • 6-8 naleśników (użyłam pełnoziarnistych)
  • 2-3 łyżki masła

Naleśniki francuskie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Szynkę i ser żółty pokroić w plastry, następnie w paseczki. Brokuł obgotować 3 minuty. Odcedzić. Ostudzić.
  • Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, przesmażyć na łyżeczce masła.
  • Na każdego naleśnika kłaść troszkę szynki, pieczarek, różyczki brokułu, posypać ziołami i na koniec położyć ser. Naleśniki złożyć na pół.
  • Kłaść po dwa na rozgrzaną patelnię, trzymać pod przykryciem 2 minuty, pod koniec dodać masło, smażyć chwilę aż ser w środku się rozpuści.
  • Najlepiej smakują z sosem czosnkowym
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne