" Parówkowe kwiaty po francusku "

Pyszne parówki zapiekane w cieście francuskim.

dania mięsnePrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
200.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.51 z 200 głosów)

Składniki:

  • - parówka - 1 szt.
  • - ciasto francuskie - 1 płat
  • - jajko - 1 mała szt.

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Parówkę lekko podgotowujemy.
  • Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt o długości ok. 2 cm większej niż parówka i szerokości ok.5cm.
  • Na cieście układamy parówkę i zawijamy.
  • Zawiniętą nacinamy w równych odstępach
  • ( uważając , by nie przeciąc do samego końca!!! ).
  • Zwijamy tworząc koło a końce spinamy wykałaczką.
  • Smarujemy rozbełtanym żółtkiem i wkładamy do piekarnika na ok. 20min/180C.
  • Smacznego!
  • (Pomysłodawcą jest Kuchnia Broni)

Kalorie: 200.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: