parówki zapiekane z serem i boczkiem

świetne np. na sobotnie śniadanie

dodany przez: Justa1 justa1

zapiekanki

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
300 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 168 głosów)

Składniki:

  • 4 parówki (np. Jubilatki z Sokołowa)
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 2 ogórki kiszone
  • 4 - 8 plastry boczku
  • 4 wykałaczki

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Parówki zapiekane z serem i boczkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. parówki przekroić wzdłuż (nie do końca - zrobić tzw. kieszonkę), plastry sera podzielić na mniejsze części np. na 2 - 3 części, ogórki pokroić w podłużne plastry
  • 2. w kieszonki parówek włożyc po plastrze sera i 2 - 3 plasterki ogórka, a następnie owinąć w 1 - 2 plasterki boczku, spiąć wykałaczkami.
  • 3. gotowe parówki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. i zapiekać około 10 - 15 minut.Podawać z sosem pomidorowym i pieczywem.

Kalorie: 300


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: