parówki zapiekane z serem i boczkiem

Ocena:

4.49 (168)

  • 15 min.
  • dla 2 osób
świetne np. na sobotnie śniadanie

Składniki:

  • 4 parówki (np. Jubilatki z Sokołowa)
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 2 ogórki kiszone
  • 4 - 8 plastry boczku
  • 4 wykałaczki

Parówki zapiekane z serem i boczkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. parówki przekroić wzdłuż (nie do końca - zrobić tzw. kieszonkę), plastry sera podzielić na mniejsze części np. na 2 - 3 części, ogórki pokroić w podłużne plastry
  • 2. w kieszonki parówek włożyc po plastrze sera i 2 - 3 plasterki ogórka, a następnie owinąć w 1 - 2 plasterki boczku, spiąć wykałaczkami.
  • 3. gotowe parówki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. i zapiekać około 10 - 15 minut.Podawać z sosem pomidorowym i pieczywem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne