Parówki z warzywami

Ocena:

4.51 (162)

  • 15 min.
  • dla 6 osób
Parówki w tak doborowym towarzystwie są bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu

Składniki:

  • 4 - 5 parówek
  • 2 ogórki kiszone (mogą być konserwowe)
  • 20 dag pieczarek
  • cebula
  • groszek konserwowy
  • 1 czerwona papryka
  • 1 por
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 2 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ostra papryka mielona
  • 2 - 3 łyżki masła
  • estragon
  • oregano
  • sól
  • pieprz

Parówki z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczarki umyć pokroić w plasterki, podsmażyć na rozgrzanym na patelni maśle. Dodać pokrojony w talarki por i czosnek. Przełożyć do rondla. Ponownie na patelni rozgrzać masło i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Podlać odrobina wody i poddusić. Następnie przełożyć do pieczarek. Do rondla dodać wody (ale nie za dużo), pokrojone w półplasterki ogórki oraz parówki pokrojone w plasterki. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i groszek. Doprawiamy do smaku przyprawami całość gotujemy ok. 15 minut.
  • Jeśli chcemy by sos był gęściejszy można dodać 2 – 3 łyżki keczupu. Podajemy z pieczywem lub jako dodatek do obiadu.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne