Parówki w tak doborowym towarzystwie są bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu
Składniki:
4 - 5 parówek
2 ogórki kiszone (mogą być konserwowe)
20 dag pieczarek
cebula
groszek konserwowy
1 czerwona papryka
1 por
1 - 2 ząbki czosnku
2 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
ostra papryka mielona
2 - 3 łyżki masła
estragon
oregano
sól
pieprz
Parówki z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Pieczarki umyć pokroić w plasterki, podsmażyć na rozgrzanym na patelni maśle. Dodać pokrojony w talarki por i czosnek. Przełożyć do rondla. Ponownie na patelni rozgrzać masło i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Podlać odrobina wody i poddusić. Następnie przełożyć do pieczarek. Do rondla dodać wody (ale nie za dużo), pokrojone w półplasterki ogórki oraz parówki pokrojone w plasterki. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i groszek. Doprawiamy do smaku przyprawami całość gotujemy ok. 15 minut.
Jeśli chcemy by sos był gęściejszy można dodać 2 – 3 łyżki keczupu. Podajemy z pieczywem lub jako dodatek do obiadu.