Parówki w cieście

Ta potrawa jest pyszna i bardzo prosta .

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
130 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 4.33 z 3 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 parówki
  • 8 plasterków żółtego sera
  • keczup

Przygotowanie

  1. 1 . Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć ma 8 podobnej wielkości kwadratów .
  2. 2 . Parówki obrać z folii i przekroić wzdłuż na pół . Posmarować keczupem . Z plasterków sera delikatnie zdjąć folię . Każdą połówkę parówki zawinąć w plasterek sera , a następnie w ciasto francuskie , formując ruloniki . Brzeg ciasta starannie połączyć .
  3. 3 . Parówki w cieście ułożyć w dużych odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Wstawić do rozgrzanego piekarnika . Piec 25 minut w temperaturze 190 stopni C . Parówki podawać na ciepło z dowolnym sosem .

Wskazówki

Zobacz też: Combry jagnięce w cieście solnym

Śniadanie ciasto parówka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze