Parówki panierowane

Parówki o smaku gyrosa

Przekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 149 głosów)

Składniki:

  • 10 cienkich parówek
  • 1 jajo
  • 1 szklanka bułki tartej
  • przyprawa do gyrosa lub mielona ostra papryka
  • olej do smażenia

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Parówki obrać z osłonek. Jajo roztrzepać. Tartę bułkę wymieszać z przyprawą do gyrosa (ilosc wg. upodobań). Parówki panierować w jajku i bułce i smażyć na złoto ze wszystkich stron na oleju. Podawać z dowolną surówka i/lub frytkami, najlepiej polane ketchupem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: