Paróweczki zapiekane w chlebie tostowym :

Ulubione danie wnuków .

dodany przez: Babciagramolka babciagramolka

chleb tostowy zapiekanki przekąski

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 193 głosów)

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 cienkie paróweczki w naturalnej osłonce
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki słodkiej śmietanki
  • 4 łyżeczki utartego żółtego sera- ostrego
  • sól
  • pieprz mielony
  • olej do smażenia

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Paróweczki zapiekane w chlebie tostowym : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kromki chleba tostowego rozwałkować wałkiem do ciasta . Jajko roztrzepać ze śmietanką , solą i mielonym pieprzem . Chleb moczyć z obu stron w jaku ze śmietanką , na każdą kromkę kłaść łyżeczkę sera i parówkę .Zwinąć w rulonik ( delikatnie bo nasiąknięty chleb może się rozpadać ).Spiąć wykałaczką .Na patelni rozgrzać olej ( sporo ) i na gorący kłaść ruloniki .Smażyć na rumiano z obu stron .Wyjąć .Usunąć wykałaczki .
  • Podawać jako ciepłą przekąskę z surówką .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: