REKLAMA

Paprykowy gulasz

Uwielbiam gulasze a ten jest jednym z najulubieńszych ;)

dodany przez: ema87 ema87

papryka marynowana dania mięsne gulasz

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.58 z 194 głosów)


Składniki:

  • 0,5 kg (+/-) łopatki
  • 2 cebule
  • 4 łyżeczki papryki mielonej słodkiej
  • 8 kawałków marynowanej papryki
  • 4 łyżeczki papryki mielonej ostrej
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jak zrobić Paprykowy gulasz?
Kroki przygotowania:

  • Mięsko kroimy jak na gulasz w kawałeczki, solimy i dodajemy pieprz. Do dużego rondla wlewamy olej lub oliwę z oliwek i podsmażamy delikatnie mięsko. Następnie dodajemy szklankę wody, przykrywamy i dusimy. W międzyczasie kroimy cebulę i czosnek (na kawałki o dowolnej wielkości) i podsmażamy, w czasie jak cebulka będzie sie smażyła kroimy na małe kawałeczki paprykę. Gdy cebulka się podsmaży, dodajemy ją do papryki i dorzucamy do rondelka z mięskiem. Wsypujemy papryki mielone, ziele angielskie i tymianek, jesli istnieje potrzeba dolewamy ciut wody, mieszany i przykrywamy. Zmniejszamy gaz i dusimy 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy