Papryka faszerowana (z parowaru)

Ocena:

4.49 (143)

  • 60 min.
  • dla 2 osób
Delikatna i aromatyczna

Składniki:

  • 2 średnie papryki
  • 150 g piersi z kurczaka
  • 25 g cebuli
  • 25 g pieczarek
  • 10 g kiełków fasoli Mung
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek (II tłoczenie)
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

Papryka faszerowana (z parowaru) - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Paprykę przekroić wzdłuż na połowy, dokładnie oczyścić z gniazd nasiennych i nasion, umyć. Mięso bardzo drobno posiekać. Na patelnię wlać oliwę, wrzucić drobno posiekaną cebulę, zeszklić ją. Dodać drobno posiekane pieczarki, smażyć przez 5 minut, następnie dorzucić posiekane kiełki i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Zostawić do lekkiego przestygnięcia. Do mięsa dodać drobno posiekany czosnek, przyprawy oraz usmażoną z pieczarkami i kiełkami cebulę. Dokładnie wyrobić masę. Nadziewać nią połówki papryk. Gotować w parowacze przez 40 minut (od momentu, kiedy woda zacznie wrzeć).
  • Smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne