Papryka zapiekana z jajkiem

Przepisy na zapiekane papryki - papryka zapiekana z jajkiem

ZapiekankiPrzekąski

Czas przygotowania:
25 min.
Kalorie:
240.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 196 głosów)

Składniki:

  • 2 kolorowe papryki
  • 2 łyżki masła (+ do formy)
  • 4 jajka
  • łyżka marynowanych kaparów
  • dodatki:
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • listki świeżego rozmarynu

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Przepis na: papryka zapiekana z jajkiem
  • Papryki przekroić wzdłuż na pół, oczyścić z nasion, oprószyć solą. Smażyć na patelni grillowej po 5 min z każdej strony. Paprykę ułożyć w natłuszczonym masłem naczyniu żaroodpornym.
  • Do każdej połówki papryki wbić po jajku, oprószyć solą i pieprzem, na wierzch położyć wiórki z masła i osączone kapary. Zapiekać 12–15 min, aż jajka się zetną. Posypać rozmarynem (lub innymi ulubionymi ziołami).
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 240.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy