Papryka zapiekana z jajkiem

Przepisy na zapiekane papryki - papryka zapiekana z jajkiem

Dodany przez:

Papryka zapiekana z jajkiem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
240 kcal
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 kolorowe papryki
  • 2 łyżki masła (+ do formy)
  • 4 jajka
  • łyżka marynowanych kaparów
  • dodatki:
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • listki świeżego rozmarynu

Przygotowanie

  1. Przepis na: papryka zapiekana z jajkiem
  2. Papryki przekroić wzdłuż na pół, oczyścić z nasion, oprószyć solą. Smażyć na patelni grillowej po 5 min z każdej strony. Paprykę ułożyć w natłuszczonym masłem naczyniu żaroodpornym.
  3. Do każdej połówki papryki wbić po jajku, oprószyć solą i pieprzem, na wierzch położyć wiórki z masła i osączone kapary. Zapiekać 12–15 min, aż jajka się zetną. Posypać rozmarynem (lub innymi ulubionymi ziołami).
  4. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  5. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
warzywa przekąska kolacja zapiekanka wegetariańska przepisy na paprykę papryka zapiekana zapiekane papryki papryka przepisy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy