REKLAMA

Papryka z farszem z ryżu i mięsa mielonego.

Papryki wydrążyć i opłukać.Z mięsa mielonego i ryżu zagnieść farsz i dusić danie na parze.Podawać

dodany przez: jan

Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Kalorie:
111 kcal
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 184 głosów)


Składniki:

  • 400 g.mięsa mielonego,
  • 2 torebki gotowanego ryżu,
  • 1,5 kilo papryki żółtej,
  • 1 jajko,
  • suszone zioła,
  • pieprz,
  • sól.

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • 1.Ryż w torebkach dać na gotującą się wodę i gotować ok.10-15 min.aż ryż spęcznieje,a potem odce-
  • -dzić i zalać zimną wodą na durszlaku.
  • 2 Papryki wydrążyć od góry ostrożnie,aby nie przeciąć boku jarzyny,usunąć nasiona i ogonki,opłukać
  • pod bieżącą wodą.
  • 3.Mięso mielone gotowe dać do dużej miski wraz z ryżem,wbić jajo,aby wiązało farsz,doprawić piep-
  • -rzem,solą oraz suszonymi ziołami oraz zagnieść rękoma,aż składniki się połączą.
  • 4.Nakładać farsz do środka papryk,ubijając lekko trzonkiem łyżeczki,by zmieścić ile się da farszu oraz
  • kłaść na dziurkowanej podstawce stojącej na garnku z wodą.
  • 5.Gotować na parze danie ok. 1,5 h. do czasu,aż zmięknie.Podawać z sosem lub bez.

Kalorie: 111

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy