PAPRYKA NADZIEWANA

smaczna ,na każdą okazje

Czas przygotowania:
90 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 200 głosów)

Składniki:

  • -6 papryk czerwonych dużych(8 mniejszych)
  • -3 woreczki ryżu
  • -0,5 kg zmielonej łopatki(może być inne mięso)
  • -3 lyż smalcu
  • -sól,pieprz,vegeta

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Papryke pożądnie umyć, odkroić wierz papryki ,wyjąć gniazda nasienne . Ryż ugotować ,odsączyć z wody ,wysypać do miski gdy jeszcze jest gorący,dodać mięso roztopiony smalec i doprawić do smaku .Ponapełniać papryki farszem ,poprzykrywać wierzchami odkrojonymi.
  • Ja moje papryczki ustawiam w szerokiej patelnii ,zalewam wodą do połowy papryczek ,do wody dodaje vegety dla lepszego smaku .Przykrywam i dusze na wolnym ogniu az papryki zmiekną.
  • Można także wstawić do piekarnika ,wtedy papryczki będą podpiekane ale jak kto woli moi mili.
  • Tak gotowe papryczki można polać sosem pomidorowym.
  • Taka moja rada ,jeżeli komuś zostanie farsz można zrobić dodatkowo cebule faszerowane ,ja takowe zrobiłam i dodaje zdjęcie .
  • Smacznego!!!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy