PAPRYKA NADZIEWANA

smaczna ,na każdą okazje

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • -6 papryk czerwonych dużych(8 mniejszych)
  • -3 woreczki ryżu
  • -0,5 kg zmielonej łopatki(może być inne mięso)
  • -3 lyż smalcu
  • -sól,pieprz,vegeta

Przygotowanie

  1. Papryke pożądnie umyć, odkroić wierz papryki ,wyjąć gniazda nasienne . Ryż ugotować ,odsączyć z wody ,wysypać do miski gdy jeszcze jest gorący,dodać mięso roztopiony smalec i doprawić do smaku .Ponapełniać papryki farszem ,poprzykrywać wierzchami odkrojonymi.
  2. Ja moje papryczki ustawiam w szerokiej patelnii ,zalewam wodą do połowy papryczek ,do wody dodaje vegety dla lepszego smaku .Przykrywam i dusze na wolnym ogniu az papryki zmiekną.
  3. Można także wstawić do piekarnika ,wtedy papryczki będą podpiekane ale jak kto woli moi mili.
  4. Tak gotowe papryczki można polać sosem pomidorowym.
  5. Taka moja rada ,jeżeli komuś zostanie farsz można zrobić dodatkowo cebule faszerowane ,ja takowe zrobiłam i dodaje zdjęcie .
  6. Smacznego!!!
warzywa Papryka mięso mielone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze