Papryka nadziewana kaszą jaglaną

Doskonałe nadzienie sprawia, że papryka jest jeszcze lepsza. Polecam wypróbować.

dodany przez: gosia47-47

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 200 głosów)

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy jaglanej (100g)
  • 2 papryki
  • 1 garść natki pietruszki
  • pieprz
  • sól,
  • vegeta
  • 1 marchew
  • 1 kostka warzywna

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • grillowanie

Sposób podania:

  • na ciepło

Papryka nadziewana kaszą jaglaną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • W garnku doprowadzamy do zagotowania woreczka z kaszą jaglaną i kostką warzywną. Przekładamy na bok.
  • Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie natkę pietruszki poszatkować. Papryki uciąć u góry. Wydrążyć miąższ.
  • Górę papryki (ta część odkrojoną) pozbawić nie jadalnych części, pokroić drobno i dołożyć do wyjętej z woreczka ugotowanej kaszy jaglanej. Dodajemy natkę pietruszki, marchew, przyprawiamy i mieszamy dokładnie.
  • Przygotowany farsz przekładamy do wydrążonych papryk. Całość pieczemy na ruszcie grilla przez ok. 30 minut, podajemy ciepłe.

Porady

Zobacz też: Papryka po węgiersku

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy