Papryka konserwowa z miodem

Jędrna papryka.

dodany przez: Szukająca

Przetwory Przekąski

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 3.94 z 296 głosów)


Składniki:

  • 2,5 kg papryki
  • Zalewa:
  • 1 szkl.octu 10%
  • 5 szkl.wody
  • 1/2 szkl.cukru
  • 1/2 szkl. miodu
  • 1 łyżka soli
  • Przyprawy na każdy słoik:
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mały listek laurowy
  • 2 goździki
  • 2 ziela angielskie
  • 2-3 ziarnka pieprzu
  • 10 ziaren gorczycy
  • 1/2 łyżeczki oliwy

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Zalewę zagotować i wystudzić.
  • Pokrojoną paprykę ułożyć w słoiczkach wraz z przyprawami, zalać przestudzonym wywarem.
  • Na wierzch dodać 1/2 łyżeczki oliwy.
  • Zamknąć słoiki i pasteryzować 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy