Papryka faszerowana (z parowaru)

Delikatna i aromatyczna

dodany przez: IwonaF iwonaf

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 143 głosów)

Składniki:

  • 2 średnie papryki
  • 150 g piersi z kurczaka
  • 25 g cebuli
  • 25 g pieczarek
  • 10 g kiełków fasoli Mung
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek (II tłoczenie)
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • gotowanie
  • gotowanie na parze

Sposób podania:

  • na ciepło

Posiłek:

Papryka faszerowana (z parowaru) - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Paprykę przekroić wzdłuż na połowy, dokładnie oczyścić z gniazd nasiennych i nasion, umyć. Mięso bardzo drobno posiekać. Na patelnię wlać oliwę, wrzucić drobno posiekaną cebulę, zeszklić ją. Dodać drobno posiekane pieczarki, smażyć przez 5 minut, następnie dorzucić posiekane kiełki i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Zostawić do lekkiego przestygnięcia. Do mięsa dodać drobno posiekany czosnek, przyprawy oraz usmażoną z pieczarkami i kiełkami cebulę. Dokładnie wyrobić masę. Nadziewać nią połówki papryk. Gotować w parowacze przez 40 minut (od momentu, kiedy woda zacznie wrzeć).
  • Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy