przekaska_z_papryki_faszerowanej

Przekąska z papryki faszerowanej

Ocena:

4.45 (175)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 3 osób
Doskonała przekąska na małe przyjęcie.

Składniki:

  • 3 średnie kolorowe papryki
  • 2 łyżki masła
  • 30 dag twarogu
  • 15 dag serka topionego
  • 2 ogórki konserwowe
  • ząbek czosnku
  • sól
  • łyżka natki pietruszki
  • pieprz
  • szczypiorek

Przekąska z papryki faszerowanej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Papryki umyć, wydrążyć, osuszyć.
  • Masło, twaróg i serek topiony utrzeć na gładką masę. Natkę pietruszki i szczypiorek umyć, posiekać. Dodać do masy serowej. Czosnek pokroić w drobniutką kostkę lub przecisnąć przez praskę. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Papryki dokładnie napełnić farszem. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około 1 godzinę.
  • Wyciągnąć z folii, pokroić ostrym nożem na plastry grubości ok. 1 centymetra i ułożyć na półmisku.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne