Papryka faszerowana - wigilijna -2

Jest to wersja papryki nadziewanej białym serem i jajami ugotowanymi na twardo.

Dania główne

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 192 głosów)

Składniki:

  • 4 duże strąki czerwonej papryki,
  • 25 dag sera białego - tłustego
  • 2 - 3 jaja ugotowane na twardo
  • 1duża lub 2 małe cebule
  • pieprz i sól do smaku,·
  • 100 - 125 ml śmietany,

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Strąki papryki opłukać, naciąć wierzchołek, oczyścić z nasion.
  • Ser utrzeć ze śmietaną na pulchną masę, dodać drobniutko posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę jaja.
  • Doprawić do smaku solą, pieprzem.
  • Tak przygotowaną pastą napełnić strąki papryki.
  • Można paprykę ułożyć w naczyniu i zapiekać ją w temp. 160 stopni około 15 minut
  • Lub zapiec ją wcześniej, zdjąć skórkę i napełniać masą serową.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy