Papryka faszerowana mięsem i kuskusem

Inna wersja faszerowanej papryki tym razem z kuskusem.

dodany przez: bernika

dania główne kotlety mielone zapiekanki

Czas przygotowania:
1godz. 30min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 186 głosów)

Składniki:

  • 12szt papryki
  • 500g mięso mielone
  • 250g kaszy kuskus
  • do smaku papryka słodka, papryka ostra
  • pieprz
  • łyzeczka oregano
  • kilka sztuk kaparów z zalewy
  • łyzeczka pasty harissa
  • ser grana padano
  • posiekane listki bazylii.
  • oliwa z oliwek
  • 1/2 opakowania fety
  • 2 łyzki przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Posiłek:

Papryka faszerowana mięsem i kuskusem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kuskus zalać szklanką wrzącej wody, odstawić na 5 min lekko ochłodzic. Papryki przekroic na pol. Jedna drobno posiekac. Mięso wymieszac z posiekana papryką, przyprawami, ziołami, przecierem, fetą i kuskusem. Umyte strąki papryki oczyścić z gniazd nasiennych, napełnić farszem, ułożyć w natłuszczonej formie, każda posypac serem, na gore dac kapary, skropić oliwą, i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i upiec. Okolo 45 minut. wystarczy. Podac z soem pomidorowo-ziołowym

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy