Papryka faszerowana kuskusem

Przepis P. Ani Starmach, polecam. Papryka jest przepyszna!

Dodany przez:

Papryka faszerowana kuskusem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • papryka czerwona – 3 sztuki
  • kuskus – 300 g
  • pomidory – 3 sztuki
  • ser feta – 100 g
  • kukurydza z puszki – 100 g
  • czerwona cebula – 1 sztuka
  • czarne oliwki – garść
  • natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Kuskus wsypujemy do miski, zalewamy gorącą wodą i przykrywamy ( instrukcja na opakowaniu). Cebulę i pomidory kroimy w kostkę, oliwki w plasterki, a pietruszkę drobno siekamy. Pokrojone składniki łączymy z kuskusem. Dodajemy kukurydzę, mieszamy. Odcinamy górną część papryki, pozbywamy się gniazd nasiennych i faszerujemy. Każdą paprykę posypujemy z wierzchu pokruszoną fetą i wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
  2. Według mnie papryka powinna dłużej pobyć w piekarniki, jednak po tych 20 minutach jest równie pyszna.
  3. Smacznego!
oliwki obiad kolacja kuskus Papryka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy