Papryka faszerowana grzybami leśnymi

smaczny obiad w sezonie grzybowym

dodany przez: katarynka439

przekąski

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 183 głosów)

Składniki:

  • 2 papryki
  • 1/2 kg grzybów leśnych (różne)
  • 20 dag mięsa mielonego
  • mała czerstwa bułeczka
  • 1 cebula mała
  • olej
  • przyprawy:
  • wegeta
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • ser żółty

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Papryka faszerowana grzybami leśnymi - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso przygotowujemy tak jak na kotlety mielone, wyrabiamy i wkładamy do wcześniej przekrojonej i oczyszczonej papryki (paprykę wcześniej dobrze posolić). Grzyby przebrać, pokroić, opłukać i odsączyć na sicie. Podsmarzyć z przyprawami na oleju aż odparuje woda. Nakładać na paprykę do pełna na mięso. Zalać do połowy papryki wodą, dodać listek laurowy i wegetę. Gotować około 25 minut przykryte pokrywką na wolnym ogniu. Pięć minut przed końcem gotowania posypać startym serem. Podawać z ziemniakami obficie polanymi sosem grzybowym i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy