papryka_faszerowana_grzybami_lesnymi

Papryka faszerowana grzybami leśnymi

Ocena:

4.49 (183)

  • 60 min.
  • dla 2 osób
smaczny obiad w sezonie grzybowym

Składniki:

  • 2 papryki
  • 1/2 kg grzybów leśnych (różne)
  • 20 dag mięsa mielonego
  • mała czerstwa bułeczka
  • 1 cebula mała
  • olej
  • przyprawy:
  • wegeta
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • ser żółty

Papryka faszerowana grzybami leśnymi - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso przygotowujemy tak jak na kotlety mielone, wyrabiamy i wkładamy do wcześniej przekrojonej i oczyszczonej papryki (paprykę wcześniej dobrze posolić). Grzyby przebrać, pokroić, opłukać i odsączyć na sicie. Podsmarzyć z przyprawami na oleju aż odparuje woda. Nakładać na paprykę do pełna na mięso. Zalać do połowy papryki wodą, dodać listek laurowy i wegetę. Gotować około 25 minut przykryte pokrywką na wolnym ogniu. Pięć minut przed końcem gotowania posypać startym serem. Podawać z ziemniakami obficie polanymi sosem grzybowym i dowolną surówką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne