Pappardelle z pomidorami

Przygotowanie: 20 minut Gotowanie:10 minut Porcja: 280 kcal Składniki na 4–6 porcji

Dodany przez:

Pappardelle z pomidorami

Makarony

Czas przygotowania:
Kalorie:
280 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 40 dag makaronu pappardelle
  • 1/2 szklanki suszonych pomidorów w oliwie
  • 1/4 szklanki czarnych oliwek
  • 1/2 pęczka bazylii
  • łyżka świeżego oregano
  • łyżka natki pietruszki
  • 1/3 szklanki oliwy (łącznie z oliwą z zalewy pomidorów)
  • 2 ząbki czosnku
  • starta skórka z 1 cytryny
  • kozi serek
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Pomidory osączyć z zalewy (zalewę zostawić do sosu), pokroić.
  2. Oliwki i czosnek grubo posiekać. Zioła umyć, osuszyć, posiekać,dodać do pomidorów razem ze skórką cytrynową, oliwkami, czosnkiem, solą i pieprzem. Wlać oliwę i zalewę, wymieszać.
  3. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, osączyć i gorący wymieszać z sosem. Posypać rozdrobnionym kozim serkiem.
makaron obiad kolacja pomidory kozi ser Pappardelle
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy