Panzerotti-włoskie pierogi

Szybkie,smaczne włoskie danie, smakujące jak pizza, lecz wygladem przypominajce polskie pierogi.

dodany przez: Kati205 kati205

pierogi zapiekanki pizza przekąski

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.5 z 185 głosów)

Składniki:

  • 1 szklankę mąki
  • 20 g drożdży
  • 5 łyżek wody
  • 2 łyżek oliwy
  • sól
  • cukier
  • małe pomidorki
  • mozzarella
  • salami

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Panzerotti-włoskie pierogi - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do miski wsyp mąkę pszenną, dodaj drożdży, oliwy i przegotowanej wody, posól i dodaj trochę cukru. Wyrabiaj ciasto tak aby nie przyklejało Ci się do ręki. Rozwałkuj na ok. 30 cm, na jedną połowę daj salami, mozzarelle, pomidorki i zawiń tak jak pieroga. Smaż na patelni z oliwą ok 8 min .

Porady

Zobacz też: caponata - przepis kuchni włoskiej

Notka redakcyjna

Jeśli smakują ci pierogi po włosku, to zachęcamy to spróbowania również pierożków z suszonymi pomidorami i ricottą, Fankom i fanom sera polecamy także smażone pierogi z żółtym serem. A na deser rekomendujemy słodkie pierogi ukraińskie

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy