Panierowana cukinia

Błyskawiczna przekąska z cukinii.

Przekąski

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.51 z 188 głosów)

Składniki:

  • 1 mała cukinia
  • 1 jajko
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Obraną cukinię pokroić w plasterki. Jajko wbić do miseczki i dokładnie rozmieszać. Jak mamy trochę większą cukinię, to możemy dodać do jajka trochę mleka i wymieszać. W rozbełtanym jajku maczać plasterki cukinii i obtaczać je w bułce tartej. Plasterki cukinii w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej i oprószyć solą i pieprzem. Smażyć je na rumiano z obu stron.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy