Panierowana cukinia

Błyskawiczna przekąska z cukinii.

Dodany przez:

Panierowana cukinia

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 mała cukinia
  • 1 jajko
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Obraną cukinię pokroić w plasterki. Jajko wbić do miseczki i dokładnie rozmieszać. Jak mamy trochę większą cukinię, to możemy dodać do jajka trochę mleka i wymieszać. W rozbełtanym jajku maczać plasterki cukinii i obtaczać je w bułce tartej. Plasterki cukinii w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej i oprószyć solą i pieprzem. Smażyć je na rumiano z obu stron.
przyprawy warzywa przekąska cukinia jajko bułka tarta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze