panga_z_cytryna

Panga z cytryną :

Ocena:

4.49 (155)

  • 45 min.
  • dla 2 osób
Bardzo prosty sposób przyrządzenia ryby .

Składniki:

  • 2 filety z pangi
  • sól
  • pieprz mielony
  • sok z ½ cytryny
  • 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki
  • 1 łyżka masła
  • mąka
  • olej do smażenia

Panga z cytryną : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Filety z pangi posolić , posypać pieprzem i skropić sokiem z cytryny .Zostawić w lodówce na 30 minut . Osuszyć ręcznikiem kuchennym . Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron . Ułożyć rybę na ogrzanym półmisku .Na każdy filet ryby położyć ½ łyżki masła , plasterek cytryny i ½ łyżeczki otartej z cytryny skórki .
  • Podawać z ziemniakami z wody i surówką .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne