Paluchy na halloween

Ciastka w sam raz na wieczór Halloween spędzony w gronie znajomych

Dodany przez:

Paluchy na halloween

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 1 jajko
  • 225 g miękkiego masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • kilka kropel olejku migdałowego oraz waniliowego
  • 2 i 2/3 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • obrane migdały około szklanki

Przygotowanie

  1. Mąkę zagnieść z masłem, jajkiem, cukrem pudrem oraz olejkiem. Dobrze wyrobione schłodzić w lodówce. Po 30 minutach wyjąć i formować paluchy. Na każdym końcu palca dodać połowę migdała posmarowaną od dołu marmoladą. Piec w piekarniku przez ok 10 minut w 200 stopniach. Smacznego ;)
deser ciastka halloween
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze