Paluch czosnkowy

Doskonałe pieczywo z delikatnym sosem czosnkowym Folwark. Idealny dodatek do grilla.

Sosy

Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.58 z 168 głosów)

Składniki:

  • paluch czosnkowy
  • sól
  • pieprz
  • olej 2 łyżki
  • sos czosnkowy (np. delikatny marki Folwark) 4 pełne łyżki

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Sos i oliwę wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Palucha nakroić ukośnie w kilku miejscach. Posmarować wewnątrz obficie przygotowanym sosem. Piec w piekarniku około 10 minut. Podawać ciepłe.

Porady

http://www.gotujzfolwarkiem.pl/2017/05/paluch-czosnkowy.html
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: