Pałki z kurczaka z pieczarkami na pikantnie :

Danie z wykorzystaniem przypraw Prymat .

Dodany przez:

Pałki z kurczaka z pieczarkami na pikantnie :

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 4 pałki z kurczaka
  • 4 łyżeczki Przyprawy do kurczaka Prymat
  • 8 dużych pieczarek
  • 1 łyżeczka miodu
  • 4 łyżki oleju
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżeczka masła

Przygotowanie

  1. Mięso natrzeć dobrze 2 łyżeczkami przyprawy zmieszanej z miodem i łyżeczką oleju .Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju .Zostawić na 15 minut .Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju .Ułożyć przekrojone na połówki pieczarki i smażyć je obracając aż będą rumiane .Zdjąć z patelni . Dolać resztę oleju i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron kurczaka. Przełożyć do rondelka. Na patelnię wlać wodę i zagotować . Zalać smakiem kurczaka i dusić 30 minut aż będzie miękki a sos odparuje do ¼ szklanki, dodać masło. Zagotować . Wrzucić pieczarki, posypać resztą przyprawy i dusić 10 minut.
  2. Podawać z ziemniakami z wody i sałatą .
kurczak Grzyby mięso obiad pieczarki drób
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze