Pałki z kurczaka w boczku

Smażone mięso z kurczaka z wędzonym posmakiem.

dania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.51 z 150 głosów)

Składniki:

  • 10 małych pałek z kurczaka
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 10 plasterków wędzonego boczku
  • olej do smażenia
  • 20 g przyprawy grill klasyczny
  • sól do smaku

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso umyć, osuszyć. Czosnek pokroić w plasterki. Pod skórę każdej pałki włożyć trochę czosnku. Każdy kawałek mięsa zawinąć w plasterek boczku, zabezpieczyć wykałaczką. Zawinięte w boczek pałki kłaść na rozgrzany olej, oprószyć solą i obficie posypać z obu stron przyprawą do grilla. Zrumienić je z każdej strony i zalać 2-3 szklankami wody. Dusić pod przykryciem do miękkości.

Porady

Zobacz też: pałki z kurczaka w stylu jerk

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy