Pałeczki orkiszowe

Pyszne, chrupiące, pachnące i zdrowe pałki

Dodany przez:

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
35 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 300g mąki orkiszowej
  • 200g mąki pszennej
  • 1 kostka miękkiego masła
  • 2 małe jajka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • zioła prowansalskie / kminek / przyprawa "ogniste skrzydełka"

Przygotowanie

  1. Składniki zagniatamy. Zawijamy w folię i wkładami do lodówki na godzinkę. Z kawałków odrywanego ciasta, formujemy pałki. które obtaczamy w przyprawach (u mnie 3 rodzaje: zioła, kminek, przyprawa). Pieczemy w temp.170`C do zrumienienia. Układamy na blasze wyłożonej papierem. Zdejmujemy z blachy aż wystygną.
przekąska deser ziola orkisz paluszki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze