Pałeczki orkiszowe

Pyszne, chrupiące, pachnące i zdrowe pałki

DeseryPrzekąskipaluszki

Czas przygotowania:
120 min.
Ocena:

(średnia 4.52 z 143 głosów)

Składniki:

  • 300g mąki orkiszowej
  • 200g mąki pszennej
  • 1 kostka miękkiego masła
  • 2 małe jajka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • zioła prowansalskie / kminek / przyprawa "ogniste skrzydełka"

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Składniki zagniatamy. Zawijamy w folię i wkładami do lodówki na godzinkę. Z kawałków odrywanego ciasta, formujemy pałki. które obtaczamy w przyprawach (u mnie 3 rodzaje: zioła, kminek, przyprawa). Pieczemy w temp.170`C do zrumienienia. Układamy na blasze wyłożonej papierem. Zdejmujemy z blachy aż wystygną.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy